Kip­fi­let in yog­hurt

Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers. 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit boven in kom. Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in de kom. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kipfilet door het mengsel in de kom. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 min. marineren.
  3. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met 1/2 el olie.Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min.
  4. Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken in 8 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Snijd de dille fijn. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille. Serveer met de groenten. Lekker met rijst.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet in yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let in yog­hurt

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 el gembersiroop
  • 1 limoen
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit boven in kom. Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en de olie in de kom. Breng eventueel op smaak met zout.

2
2
  • 600 g kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kipfilet door het mengsel in de kom. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 min. marineren.

3
3
  • 1 courgette
  • 4 el tomaten

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met olie.Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min.

4
4

Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken in 8 min. gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 3 el verse dille
  • 30 g amandelen

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Snijd de dille fijn. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille. Serveer met de groenten. Lekker met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.