Ge­roos­ter­de to­ma­ten­soep

Doordat je de tomaten eerst roostert in de oven, gaan ze lekker zoet smaken.

(338)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels voorgerecht Doordat je de tomaten eerst roostert in de oven, gaan ze lekker zoet smaken. 4 personen
3 338

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in vieren en de ui in halve ringen. Leg in de ovenschaal.
  2. Snijd de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn. Meng de olie met de knoflook, rode peper, rozemarijn en ansjovis. Roer het mengsel door de tomaten en ui.
  3. Zet de schaal ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Haal het tomaten-uimengsel uit de oven. Schep in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met de staafmixer. Serveer met een lepel mascarpone.

combinatietip:

Lekker met oerbrood.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.587 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Geroosterde tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de to­ma­ten­soep

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 560 g tastytomtomaten

Snijd de tomaten in vieren en de ui in halve ringen. Leg in de ovenschaal.

3
3
  • ½ rode peper
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper fijn.

4
4
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 takjes rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn.

5
5
  • 4 el olijfolie

Meng de olie met de knoflook, rode peper, rozemarijn en ansjovis. Roer het mengsel door de tomaten en ui.

6
6

Zet de schaal ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

7
7
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Haal het tomaten-uimengsel uit de oven. Schep in een pan en voeg de bouillon toe.

8
8
  • 4 el mascarpone

Breng aan de kook en pureer met de staafmixer. Serveer met een lepel mascarpone.

combinatietip:

Lekker met oerbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.