Pas­ta pri­ma­ve­ra van Pau­lien

Snelle pasta voor op haastige, doordeweekse dagen.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Snelle pasta voor op haastige, doordeweekse dagen. 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosui in schuine stukken. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bosui 2 min. Snijd de knoflook fijn. Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 1 min. mee met de bosuitjes.
  2. Haal de tonijn met twee vorken los. Voeg de tonijn toe aan de bosui en de knoflook. Snijd de tomaten in parten. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg deze samen met de tomaten en de olijven toe aan het tonijnmengsel.
  3. Schep de pasta door het tonijnmengsel. Verwarm nog 1 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden.

Tip:

Familierecept AllerHande 3 2010. Familierecepten gaan vaak van generatie op generatie. Bij Paulien niet. Zij stártte juist de traditie. Moeder Janny smult van haar pasta's. 'Aardappelen, groente en vlees. Zo kookte mijn moeder vroeger. Als zij nu een dagje bij ons is en ik haar vraag wat ze wil eten, zegt ze altijd: "Maakt niet uit, als het maar pasta is". Welke pasta ik kook, hangt af van mijn kinderen. Wie het eerst roept, mag kiezen!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta primavera van Paulien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pri­ma­ve­ra van Pau­lien

1
1
  • 3 stuks bosuitjes
  • 300 g farfalle
  • 2 el olijfolie

Snijd de bosui in schuine stukken. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bosui 2 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn

Snijd de knoflook fijn. Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 1 min. mee met de bosuitjes.

3
3
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 8 stuks tastytomtomaten
  • 400 g artisjokharten
  • 4 el Taggia olijven

Haal de tonijn met twee vorken los. Voeg de tonijn toe aan de bosui en de knoflook. Snijd de tomaten in parten. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg deze samen met de tomaten en de olijven toe aan het tonijnmengsel.

4
4

Schep de pasta door het tonijnmengsel. Verwarm nog 1 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.