Ver­se to­ma­ten­soep

(249)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 8 personen
3 249

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze in kokend water en trek het vel eraf. Snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en laat 15 min. zacht koken.
  3. Snijd de ham fijn en verkruimel de beschuit. Kneed het gehakt met de rauwe ham, beschuit, het ei, peper en zout, of maal alles in een keukenmachine. Draai gehaktballetjes ter grootte van grote knikkers. Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken. Zet de pan op een rechaud.

combinatietip:

Lekker met pittige geraspte kaas en peterselie.

bewaartip:

De soep is 1 dag vooraf te bereiden. Laat hem snel afkoelen door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Warm hem weer op een laag vuur op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Verse tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se to­ma­ten­soep

1
1
  • 1½ kg tastytomtomaten

Snijd het vel van de tomaten kruislings in, dompel ze in kokend water en trek het vel eraf. Snijd ze in kleine stukjes.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 min. mee.

4
4
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Schenk de bouillon in de pan en laat 15 min. zacht koken.

5
5
  • 100 g rauwe ham
  • 1 beschuit
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei

Snijd de ham fijn en verkruimel de beschuit. Kneed het gehakt met de rauwe ham, beschuit, het ei, peper en zout, of maal alles in een keukenmachine.

6
6

Draai gehaktballetjes ter grootte van grote knikkers. Pureer de soep in de pan met een staafmixer.

7
7

Voeg de balletjes toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken. Zet de pan op een rechaud.

combinatietip:

Lekker met pittige geraspte kaas en peterselie.

bewaartip:

De soep is 1 dag vooraf te bereiden. Laat hem snel afkoelen door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Warm hem weer op een laag vuur op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.