Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

Honing op de speklapjes, sinaasappel door het witlof: dit gerecht gaat voor zoet en fris

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Honing op de speklapjes, sinaasappel door het witlof: dit gerecht gaat voor zoet en fris 4 personen
3 171

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen met het mengsel. Leg de rozemarijn in de ovenschaal, verdeel de speklappen erover en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in reepjes. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en schil de vrucht. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit. Meng de partjes met de rest van de olie en het witlof.
  3. Neem de speklappen uit de ovenschaal en verwijder de rozemarijn. Schep het witlofmengsel door het achtergebleven bakvet en serveer met de speklappen.

combinatietip:

Lekker met aardappelgratin. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 244 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Honing-mosterd speklapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el honing
  • 4 el grove Zaanse mosterd
  • 1 el walnotenolie
  • 8 speklapjes a la minute

Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen met het mengsel.

3
3
  • 2 takjes rozemarijn

Leg de rozemarijn in de ovenschaal, verdeel de speklappen erover en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in reepjes.

5
5
  • 2 sinaasappels

Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en schil de vrucht.

6
6
  • 1 el walnotenolie

Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit. Meng de partjes met de rest van de olie en het witlof.

7
7

Neem de speklappen uit de ovenschaal en verwijder de rozemarijn. Schep het witlofmengsel door het achtergebleven bakvet en serveer met de speklappen.

combinatietip:

Lekker met aardappelgratin. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.