Meer doen voor de maatschappij

Een Albert Heijn in de buurt - we zien graag dat iedereen er blij mee is. We werken aan een schonere en veilige omgeving rondom onze winkels. Omdat we weten wat er speelt, komen we zelf met initiatieven of trekken we samen op met de buurtvereniging. Onze managers, franchisenemers en medewerkers zijn daarin heel actief en creatief, omdat ze vaak zelf uit de buurt komen.

Wat doet Albert Heijn nog meer:

  • Albert Heijn is partner van JINC. In 2017 wonnen we de JINC Partner Award tijdens de JINC Award Show in Den Haag.
  • Albert Heijn en JINC bieden verschillende leerprojecten voor kinderen van acht tot zestien jaar: TaalTrips, Sollicitatietrainingen en Bliksemstages.
  • Tijdens de Landelijke Opschoondag steekt de hele buurt de handen uit de mouwen en Albert Heijn geeft graag het goede voorbeeld.
  • Winkelen op woensdag is extra leuk voor de kinderen. Dan hebben we in veel van onze winkels activiteiten om ze op een leuke en gezonde manier bezig te houden.

Trots op onze samenwerking met de KNVB

Albert Heijn staat midden in de samenleving. Daardoor voelen en snappen we als geen ander merk wat Nederland beweegt. Voetbal zit ons in de genen, in onze cultuur. De acties, het scoren, het winnen en verliezen, de bloei van talent. Van de jongens en meisjes op de duizenden voetbalvelden op de zaterdagochtend, tot de grote wedstrijden van de helden van Oranje in kolkende arena's.

Voetbal brengt ons samen

Albert Heijn wil de vertrouwde en inspirerende supporter zijn. Met mooie spaaracties en premiums waar heel Nederland enthousiast van wordt. En met activiteiten die het dagelijks leven van miljoenen voetballiefhebbers elke keer weer een beetje beter maken, op het gebied van gezondheid, voeding en bewegen. Voetbal brengt ons samen en verder.

Lees hier meer

We steunen het Rode Kruis, Voedselbanken Nederland en LINDA. Foundation. Jij ook?

Albert Heijn werkt met Voedselbanken Nederland en het Rode Kruis samen om het voor iedereen mogelijk te maken genoeg boodschappen in huis te hebben.

Wil jij ook helpen? Je kunt nu bij je online bestelling een donatie doen. Dat kan al vanaf 1 euro, en alle beetjes helpen!

Meer informatie

Als er wat te beleven valt, is Albert Heijn er bij

Verbinding tijdens kerst

We zetten ons graag het hele jaar in voor verbinding in de buurt, dus ook met kerst. In 2018 organiseerden we samen met Resto van Harte en de Voedselbank de langste gourmettafel van Nederland op de Vismarkt in Groningen voor 500 buurtgenoten, met onze eigen mensen als vrijwilligers.

Examentraining

Naast het bieden van werkervaring willen we middelbare scholieren stimuleren om hun diploma te halen om beter voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt. ‘Examen voor jou’, een initiatief van verschillende hoogleraren en Nederlandse universiteiten, helpt middelbare scholieren in de voorbereiding op het eindexamen.

Ruim 3.500 Albert Heijn-medewerkers maakten in 2018 gebruik van de training en waren extra goed voorbereid op het aanstaande eindexamen.

Dementievriendelijke winkel

Samen met Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk zetten wij ons ook in 2018 weer in voor een dementievriendelijke samenleving. We willen dat alle klanten zo lang mogelijk zelf boodschappen kunnen doen. Daarom trainen we onze medewerkers in het herkennen van en omgaan met dementie, zodat ook deze kwetsbare groep zich zo prettig mogelijk voelt in onze winkels. Inmiddels hebben we 200 medewerkers getraind.

Avondvierdaagse

Samen met de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht en NederlandSchoon deelden werknemers van Albert Heijn gezonde snacks en water uit aan deelnemende kinderen van de avondvierdaagse.