We stoppen met de verkoop van tabak

Albert Heijn stopt de verkoop van tabak 

Op weg naar een rookvrije generatie
Wij zijn klaar voor de overgang naar een winkel zonder tabak. Steeds meer plekken worden rookvrij en sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Ook Albert Heijn verkoopt vanaf 1 juli geen tabak en aanverwante producten meer in Nederland.

Zelf stoppen?
Denk je er zelf ook aan om te stoppen met roken? Samen zorgen wij voor een rookvrije omgeving, waarin rokers hulp verdienen bij het stoppen. Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken: met hulp of alleen. Vraag ook je huisarts om advies of kijk op ikstopnu.nl.

Samenwerking Gezondheidsfondsen voor Rookvrij
De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds. Zij willen rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Rookvrij betekent ook zonder nieuwe vormen van ‘roken’, zoals het gebruik van e-sigaretten/vapes. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De ambitie is dat er in 2035 een Rookvrije Generatie is – kinderen die in 2017 geboren zijn, zijn dan 18 jaar. Deze kinderen groeien rookvrij op en gaan zelf niet roken. Kijk op Op weg naar een Rookvrije Generatie voor meer informatie.