Beter eten verbindt

Samen lekker eten aan tafel voedt de mooiste gesprekken en momenten in het leven. Weten wie je eten heeft gemaakt en waar het vandaan komt, geeft daarbij een diepere connectie met de maker en meer bewustwording. De verbindende kracht van eten en drinken kan ook een brug slaan tussen verschillende mensen, wereldbeelden, landen en culturen. Met je gezin, vrienden, collega’s of juist een onbekende. Daarmee is voeding een belangrijk ingrediënt voor een maatschappij​ waarin plek is voor iedereen.​

Beter voor Natuur & Boer

We hebben langdurige samenwerkingen met bijna 350 melkveehouders, 100 varkensboeren, 200 pluimveehouders en 360 groente- en fruittelers. Binnen het programma maken we afspraken over onder andere duurzaamheid, innovaties en het verdienvermogen binnen onze voedselketen.

Lees meer

Lekker uit Nederland

Van asperge tot Zaanlanderkaas en zigeunerschnitzel. Er komt zoveel lekkers uit Nederland. En wat van dichtbij komt is lekker. Of je nu een verse maaltijd vol Nederlandse seizoensgroenten maakt of eens lekker uitpakt met een mooi stuk vlees, hoe kan dat beter dan met lekkere verse producten uit eigen land? Samen genieten met vers waar het hele gezin blij van wordt

Lees meer

Streeckgenoten

Wat van dichtbij komt, smaakt vaak beter. Daarom leveren meer dan 75 lokale bakkers, kaasmakers en slagers uit Nederland en Vlaanderen onder de naam Streeckgenoten aan Albert Heijn. Hiermee krijgen zij een podium en kunnen onze klanten genieten van ruim 262 van hun lekkernijen. Van Limburgse achterham tot Haarlemse Duivenkaters en bekroonde gehaktballen van slager Van Strien uit Brabant. En het aantal lokale leveranciers blijft groeien! Stuk voor stuk vakmensen die staan voor smaak en kwaliteit.

Bekijk Streeckgenoten

Onze maatschappelijke partners.

Beter eten is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom werken we al enkele jaren samen met het Rode Kruis, Voedselbanken Nederland en de LINDA.foundation​ om het voor iedereen mogelijk te maken een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Albert Heijn doneert jaarlijks ongeveer 4,2 miljoen producten aan de voedselbanken.​ Daarnaast bieden we met het Rode Kruis en de LINDA.foundation ondersteuning door middel van boodschappenkaarten. En een aantal keer per jaar organiseren we acties in de winkel.

Samen helpen we de mensen uit Oekraïne

Door het geweld in Oekraïne hebben miljoenen mensen plotseling hulp nodig.

In Oekraïne en de omliggende landen, maar ook in Nederland staan vrijwilligers van het Rode Kruis klaar om te helpen. In Nederland helpt het Rode Kruis bij de opvang van mensen; ze geven voedsel, kleding, medische- en psychosociale hulp.

Jij kunt ook helpen! Door jouw airmiles te doneren steun je het werk van het Rode Kruis in Nederland.

Doneer je Miles aan het Rode Kruis