Avatar

Eigen recept van... Marjorie Alberts

Hoofdgerecht: Foe yong hai (zonder ei, vegan)

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 16 jul. 2013, 07:05 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr zijde tofu
  • 1/2-1 cup kikkererwtenmeel
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el wijnsteenzuurbakpoeder
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1/2 tl kurkuma
  • zwart zout naar smaak
  • 1/2 bakje kastanjechampignons
  • 3 lente uitjes
  • 1/2 ui
  • --- --- ----
  • 1 portie zoetzure saus (zie apart recept)
  • 1 portie gekookte rijst
  • salade en aanvullende groenten naar keuze

Bereiden

Snij de champignons, lente-uitjes en ui in kleine stukjes. Bak even aan in een koekenpan.

Mix in een blender de tofu, het meel, de knoflook, het bakpoeder, de gistvlokken, de kurkuma en wat zwart zout. Laat 1 minuutje mixen. Breng op smaak, eventueel met nog wat andere kruiden.

Verdeel de helft van de groenten over een kleine koekenpan waar een deksel op kan. Schenk de helft van de tofu-mengsel erover en bak 5 minuten met het deksel op de pan. Keer de omelet en bak nog een paar minuutjes.

Serveer met rijst, zoetzure saus en een salade en/of andere groenten.

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.