Avatar

Eigen recept van... Frans de Groot

Kippensoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 180 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 12 apr. 2011, 11:25 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram doperwten
  • 1 kleine soepkip of kipdelen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 ui
  • 1 peterseliewortel of pastinaak
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 blikje mais
  • 125 gram vermicelli
  • bladperterselie en selderij
  • zout en peper

Materialen

Bereiden

Verwijder eventueel te veel vet en vel, veertjes en bloedresten van de kip en zet de kip op met koud water in een roestvrijstalen soeppan. De kip moet ruim onder staan (1 1/2 à 2 liter. Breng op hoog vuur aan de kook en schep het schuim dat aan de oppervlakte komt er af met een schuimspaan. Maak de groentes schoon, snijd ze in grove stukken en doe ze met het bouillonblokje, een paar takjes peterselie en bladselderie bij de kip in de pan. Weer aan de kook brengen, 1 theelepel zout erbij en met de deksel schuin op de pan héél zachtjes laten pruttelen. Wanneer je een braadkip van ±1 kg. gebruikt duurt het ruim een uur voordat de kip gaar is en van het bot valt. Gebruik je een echte soepkip dan kan dat 2 tot 3 uur duren. Soepkip is ouder en groter en vraagt dus meer tijd maar geeft wel meer smaak! De gare kip uit de bouillon halen, schoonmaken en in stukjes snijden. Het vlees van de bouten is veel malser dan het borstvlees, als het borstvlees echt te droog is geworden gooi het dan weg (of geef het aan de poes) en gebruik alleen het vlees van de bouten voor de soep. De bouillon door een zeef gieten, groentes weggooien. De bouillon terug op het vuur, stukjes kip erbij en als de bouillon weer zachtjes kookt de laatste 10 minuten de vermicelli toevoegen (afhankelijk van de kooktijd die op de verpakking staat aangegeven). De laatste 5 minuten de doperwtjes, maïs en de peterselie erbij en goed op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Bronvermelding

goedkoken.nl

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.