Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Kaassoep met balletjes', van Jenthe

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 08 mei. 2020, 22:46 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ¼ l warme vleesbouillon en ......

Bereiden

4 eetl boter

3 eetl bloem

1 ¼ l warme vleesbouillon (3 blokjes + water)

400 g doperwten, blik uitgelekt of diepvries

± 150 g verse kaas (vb.Philadelphia)

2 eetl gehakte bieslook

200 g gehakt

1 klein fijn gesneden sjalotje

-

De sjalot mengen met het gehakt, kruiden met peper en zout en kleine soepballetjes rollen.

Boter smelten, bloem toevoegen en al roerend de bouillon bijgieten.

-

Aan de kook brengen en doperwten toevoegen. Op laag vuur 5 minuten laten koken. Meng apart de kaas met een beetje warme bouillon. Giet bij de soep. Soepballetjes aan de soep toevoegen en in 5 minuten laten garen. Van het vuur nemen en bieslook erin strooien. Serveren.

Bronvermelding

Jenthe

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.