Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Japanse kalfsoesters

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 02 feb. 2006, 22:25 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 2 dl. sojasaus
  • 3cm. verse gember, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 1/2 dl. kalfsfond (pot)
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. koriander

Bereiden

Meng de sojasaus met de gember, de knoflook, de sambal en de suiker. Leg de kalfsoesters in een schaal en giet de marinade erover. Wentel ze om en laat afgedekt de marinade in de koelkast intrekken. Neem de kalfsoesters uit de marinade en dep ze droog. Houd de marinade apart.

Verhit wat wokolie in een grillpan en grill de kalfsoesters aan beide kanten ong. 3 minuten. Giet intussen de marinade in een kleine steelpan en giet er de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Voeg halverwege de bosuitjes toe. Giet de saus over de kalfsoesters en bestrooi het geheel tenslotte met sesamzaad en koriander.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.