Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Magere runderlapjes op grootmoeders wijze

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 120 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 31 jan. 2006, 23:45 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 magere runderlapjes á 150 g
  • 50g boter of margarine
  • 1 ui
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 3 eetl. azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 plak ontbijtkoek
  • zout
  • peper

Bereiden

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan. Snijd de ui fijn en laat deze op een matig vuur meefruiten. Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met het laurierblad en de kruidnagels toe. Giet er 2 dl. warm water bij langs de rand van de pan. Voeg een verkruimelde plak ontbijtkoek toe en laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in ong. 2 uur gaar stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.