Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:53 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram broccoli

Bereiden

150 gram broccoli

1 courgette

50 gram pijnboompitten

6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

100 gram geraspte oude kaas

4 eieren

2 dl slankroom

3 eetlepels pesto

zout

(versgemalen) peper

Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm of springvorm (ca. 24 cm) in.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.

Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg. Strooi hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.

Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel. Strooi de rest van de kaas en de pijnboompitten over de vulling.

Afwerking: Bak de taart, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten.

Lekker met een salade.

Bronvermelding

Lekker vegetarisch

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.