Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Toemis van boontjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 25 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 26 mei. 2006, 12:15 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 a 500gr sperziebonen
  • 2 kleine uien
  • 1 blik tomaten (nettogewicht ca. 400gr)
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 a 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. Laospoeder
  • 1 theel. suiker
  • zout

Bereiden

Voorbereiden: de boontjes schoonmaken. In een pan met kokend water de boontjes in ca. 15 minuten bijna gaar koken.

Afgieten. De uien pellen en snipperen.Tomaten in stukken snijden.

Bereiden: in een koekenpan de olie verwarmen. De ui hierin zachtjes 2 min. fruiten. De knoflook pellen, boven de pan uitpersen en meefruiten. De tomaten (met het sap), de boontjes, de sambal, de ketjap, het laospoeder en de suiker toevoegen en alles door en door verwarmen. Af en toe roeren. Het gerecht op smaak brengen met zout en eventueel ketjap.

Bron: Twaalf maanden lekker eten. AH.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.