Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 07 feb. 2006, 21:00 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen,
  • 5 vellen diepvries filodeeg (1/2 pak a 225 g),
  • 2 eetl. olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 theel. kerriepoeder
  • zout
  • 1 volle eetl. mayonaise

Bereiden

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. Maak

vier stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflebakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaaan. Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schep de garnalen erin met daarop een flinke lepel kerrieroom.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.