Avatar

Eigen recept van... Angela Steegemans

Bruine Bonensoep met paprika's

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 18 dec. 2005, 17:00 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 1 tl paprikapoeder (heet)
  • 40 gram bloem
  • 3 tablet runderbouillon
  • 1 pot bruine bonen (450 gram)
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 2 el bladselderij, fijngehakt

Bereiden

Verhit de boter en fruit de uien. Voeg de paprika's toe. Roer alles goed door elkaar en strooi er dan de bloem en paprikapoeder over (door een zeefje!).Laat alles, onder voortdurend omscheppen, een paar minuten zachtjes bakken.

Schenk er 1,75 liter koud water bij. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is en laat 5 minuten koken.

Schenk de soep door een fijne zeef in een andere pan en breng opnieuw aan de kook. Voeg de bouillontabletten en bruine bonen toe en houd de soep tegen de kook aan.

Bak ondertussen de spekreepjes knapperig en goudbruin en laat uitlekken.

Roer vlak voor het opdienen de spekjes en bladselderij door de soep.

Lekker met brood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.