Avatar

Eigen recept van... Lidwien Eikelboom

Joppiesaus (De originele ?)

Anders, Bijgerecht, 1 personen, Hollands

Laatst aangepast: 31 okt. 2010, 20:40 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui heel fijn gesneden
  • 1 klodder fritesaus
  • 1 kneep currysaus
  • 1 flutje mosterd
  • milde kerrie

Materialen

  • Naar verluidt serveerde Annie's snackbar in Glanerbrug de geelgekleurde Joppiesaus als eerste. Eigenaresse Jeanyne de Jager (bijnaam Joppie) zou de saus zelf ontwikkeld hebben. De milde, zoetzure smaak houdt het midden tussen kerrie- en eiersalade. Het echte recept is geheim. Dit is een poging de saus zelf te maken. (met dank aan Miss. A.)

Bereiden

Meng ui met fritesaus.

Doe er wat curry en mosterd bij.

Breng op smaak met lekker veel kerriepoeder.

Ev. water toevoegen voor de gewenste dikte.

Bronvermelding

smulweb

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.