Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Kippensurprises in bladerdeeg', van Wout

Hartige Taarten, Lunch, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 02 mrt. 2020, 12:17 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 velletjes bladerdeeg en .......

Bereiden

8 velletjes bladerdeeg

300 g kipfilet in stukjes, gebraden of gekookt

zout en peper

kipkruiden en ...

-

Ontdooi de velletjes bladerdeeg en verwarm de oven voor. Bestrooi de kip met wat zout en peper en/of kipkruiden .

Verdeel de kip over 4 velletjes en maak kleine hoopjes in het midden. Nu komen de andere ingrediënten erbij. Doe de andere plakjes bladerdeeg over de hoopjes en zorg ervoor dat je de pakketjes goed sluit.

-

Eventueel de pakketjes met los geklopt eigeel bestrijken en ze met sesamzaad bestrooien.

-

Kies uit de volgende ingrediënten of bedenk er zelfs iets bij:

100 g katenspek in blokjes of reepjes uitgebakken bacon

vleestomaten in plakjes

uitgebakken bacon

1 gehakte ui

1 teentje gepelde knoflook

ketchup en de tomaat

zongedroogde tomaat, rode

(rode) pesto (basilicumsaus)

chilisaus

maïs

fijn gehakte champignons

1 gesnipperd uitje

boursin

pijnboompitten

1 tl sambal oelek

½ eetl kerriepoeder

-

Ontdooi de velletjes bladerdeeg en verwarm de oven voor. Bestrooi de kip met wat zout en peper en/of kipkruiden .

Verdeel de kip over 4 velletjes en maak kleine hoopjes in het midden. Nu komen de andere ingrediënten erbij. Doe de andere plakjes bladerdeeg over de hoopjes en zorg ervoor dat je de pakketjes goed sluit.

-

Bak de pakketjes in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar bij een tot 180 à 200° voorverwarmde oven. Bakblik licht invetten.

Bronvermelding

Wout

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.