Avatar

Eigen recept van... Gemma van der Horst

Gado Gado soep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:45 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 100 gram gesneden witte kool
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram spercieboontjes
  • 3 eetl wokolie
  • 0.5 bakje javaanse pindasaus
  • 0.5 theel sambal manis
  • 1 eetl bruine suiker
  • 2.0 liter kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 60 gram tauge
  • 2 stuks eieren (hardgekookt)
  • 1 stuk woknoedels
  • 2 stuks bosui
  • 1 theel korianderblad

Materialen

  • 1 wok met deksel

Bereiden

1 Snij bosui en knoflook en snij de kipfilet in reepjes

Kook de eieren hard. Maak de boontjes schoon en snijd de kool in dunne reepjes.

2 Verhit de olie in een wok, fruit de ui en knoflook circa 2 minuten en bak dan de kipfilet reepjes mee.

Voeg de witte kool toe. Meng de pindasus, sambal en suiker erdoor en voeg al roerend bouillon en kokosmelk toe.

3 Breng de soep aan de kook en voeg de boontjes. Kook de soep circa 10 minuten tot de boontjes beetgaar zijn. Voeg de noedels toe en kook nog 2 minuten.

4 Voeg de tauge en eieren toe in kom, vlak voor het serveren toe.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.