Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Broodjes, de Lekkerste Broodjes van Nederland' 2001, 8- 13, verz. door Eric

Brood/sandwiches, Lunch, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 18 nov. 2019, 22:08 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei soorten broodjes en .......

Bereiden

Ciabatta afbakken. Snijden en beleggen met chorizo (250 g) en mengsel van notensla (60 g), courgette (1 st) en aubergine (1 st). Hierop plakjes geitenkaas (3 st) en honing (4 eetl). Vervolgens gratineren. Afgarneren met tomaat (5 st), bietenscheuten (50 g) en olijven (40 st).

-

Bak een en een kwart foccaciabroden af, verdeel in tien stukjes en snijd doormidden. Draai 200 g roomkaas op met 30 cc saffraanolie. Bak in de oven 150 g gesneden rode paprika met 10 cc olijfolie. Bak op een grillplaat 400 g coquilles in 10 cc olijfolie. Roer 100 cc mayonaise op met 10 g kreeftenpasta en breng op smaak met zout en peper. Besmeer het brood met de saffraanroomkaas en beleg met veldsla (20 g) en de doormidden gesneden coquilles. Hierop de gesneden paprika, kreeftenmayonaise en garnalen (50 g).

-

Afgebakken fuchibroodjes beleggen met verwarmde zijlende van het rund (600 g). Hierover saus van roomkaas (100 g), groene pesto (60 g) en zout en peper naar smaak. Garneren met lollo rosso (halve krop), tomaat (100 g) en witlof (100 g). Bestrooien met bieslook en Cajun- en Italiaanse kruiden.

-

Wit gevlochten kadetje opensnijden en beleggen met kropsla (halve krop). Hierop in waaiervorm zalm draperen. Eén mango uitlepelen en er kleine cupjes van maken. Cupje vullen met basilicumcress en een lepeltje kersenjam. Van geraspte aardappel (1 st) een mandje frituren. Ook dit vullen met basilicumcress en een toefje kersenjam.

-

Maisbolletje besmeren met boter. Beleggen met lauwwarme Hollandse geitenkaas (300 g). Hierop eikenbladsla (1 st) en honingdressing (300 g). Daar weer 1 plakje parmaham op. Garneren met rozijnen (50 g), geroosterde amandelen (50 g), klaprooszaadjes (10 g) en een roosje.

-

Vruchten-notenbroodje afbakken en doormidden snijden. Eén helft besmeren met saus Raimond (mayonaise, rode wijn, curryketchup, honing-mosterdsaus en texmexkruiden). Beleggen met gefrituurde Boeuf Bourguignon-schijf. Daarop plakjes roombrie (200 g). Garneren met sla, komkommer en romanticacress.

Bronvermelding

Eric Klop

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.