Avatar

Eigen recept van... Saskia van Nuland

Hartige magere gehakttaart (Tineke)

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 04 nov. 2010, 12:09 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • bodem:
  • 40 gram margarine
  • 125 gram bloem
  • 1/2 kopje water met melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • vulling:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels selderij
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels ketchup
  • nootmuskaat, cayennepeper

Materialen

  • oven 200 C

Bereiden

bodem:

margarine smelten

melk/water toevoegen

pan van het 'vuur' bloem, zout en bakpoeder erdoor roeren tot soepel deeg

½ uur rusten in de koelkast

vleesvulling:

alles door elkaar roeren

deeg uitrollen en bakvorm (Ø 22-24 cm.) bekleden

gehaktmengsel in de vorm, versieren met restje deeg

30 min. bakken

Bronvermelding

Tineke

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.