Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Een Zomers Dessert Omelet van Exotisch Fruit, Amandelen en Gekonfijte Citroenschilletjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

400 gr. aardbeien,

100 gr. lychees

2 sinaasappels

1 citroen

10 cl. sinaas-appellikeur (bijv. Cointreau)

2 zakjes vanille-suiker

6 eieren

2 theelepels maizena

2 eetlepels olie

50 gr. geschaafde amandelen

250 gr. suiker

1 eetlepel poedersuiker

4 takjes mint/citroenmelisse

zout

Bereiding:

Neem 2,5 dl. water met de 250 gr. suiker en doe dit in een steelpannetje, dit even laten koken en een beetje (niet alles) sinaasappel-likeur toevoegen. De suiker moet oplossen. Neem de citroen en schil die met een dun-schiller, het wit moet zoveel mogelijk van de schil weggesneden worden. Vervolgens de schilletjes in dunne reepjes snijden van ongeveer 1 mm. dikte. De schilletjes in het suikerwater doen en aan de kook brengen. Vervolgens in zijn geheel af laten koelen.

Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder de kroontjes en snijdt ze in vieren. De lychees pellen en de pitten verwijderen. De sinaas-appels schillen en de partjes eruit snijden (zonder de tussenwantjes mee te nemen).

Roer de likeur en de vanillesuiker door elkaar los en giet dit over het fruit.

De eieren splitsen. De dooiers met een snufje zout schuimig kloppen en de eiwitten stijf slaan met een handmizer. Spatel het eiwit door het dooiermengsel. Vervolgens de maizena met wat water losroeren en dit door het eiermengsel roeren.

Verwarm nu een scheutje olie in een anti-aanbakpan en verdeel 1 eetlepel geschaafde amandelen over de bodem. Vervolgens ¼ deel van het eiermengsel erop gieten. De bovenkant goed gladstrijken en de omelet afgedekt (met een deksel of bord) gaar laten worden en aan de onderkant goudbruin bakken. De andere drie omeletten ook zo bakken. Vul de omeletten voor de helft met het gemarineerde fruit en vouw ze dicht. Garneren met poedersuiker, mint en citroenschilletjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.