Avatar

Eigen recept van... Suzanne ten Brink

Scones

Gebak, Lunch, 12 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 22 okt. 2005, 13:25 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 150 ml melk
  • 100 g koude boter
  • 2 thl bakpoeder
  • 25 g suiker
  • 350 g zelfrijzend bakmeel

Materialen

  • Oven, bakplaat, bakpapier, glas, deegroller

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Meng de droge ingredienten, de boter erdoor snijden en kruimelig kneden. Melk en 1 ei loskloppen en erdoor mengen. Als er een glad deeg is ontstaan, 30 minuten laten rusten. Uitrollen tot 1 cm dikte, steek mbv een glas rondjes van 4 cm doorsnee. Leg op bakpapier en bestrijk het met een losgeklopt ei. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Lekker met clotted cream of gewoon geklopte slagroom en jam.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.