Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Bloemkool met ui en paprika

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:43 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 25 gr boter of margarine
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1/2 tl tijm
  • versgemalen peper
  • (zout)

Materialen

  • hapjespan, snijplank, scherp mes

Bereiden

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui enkele minuten zachtjes. Voeg de bloemkool, paprika, bouillonpoeder, tijm en 1 dl water toe. Laat de groenten in een gesloten pan in ongeveer 15 minuten gaarstoven. Schep ze af en toe om. Maak op smaak met peper en eventueel zout.

VARIATIE: de paprika is ook te vervangen door twee in stukjes gesneden tomaten. Voeg de tomaten er wel pas de laatste drie minuten aan toe.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.