Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Conejo en escabeche (konijn in citrusmarinade)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans

Laatst aangepast: 30 apr. 2005, 16:14 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 konijnebouten
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakken sinaasappel
  • 2 plakken citroen
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 2 dl witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Wrijf de bouten in met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak de bouten rondom bruin. Doe de knoflook, peterselie, peperkorrels, kruidnagel, laurier, sinaasappel, citroen, bouillontablet, wijn en 2 dl water bij het vlees. Laat het ca 1 1/2 uur op een laag vuur stoven totdat het vlees gaar is. De bouten regelmatig keren. Laat het vlees afkoelen en zet het daarna minstens 12 uur in de koelkast. Serveer het vlees zoals in Spanje, op kamertemperatuur met een stuk brood. Of toch maar warm met een lekkere saus erbij: stoofvocht zeven, verwarmen met 2 el room, van het vuur af 50 gr koude boter erdoor kloppen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.