Paté in laagjes

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-04-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • zout
  • 1 bakje champignonpaté (125gr, linera)
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 vleestomaat
  • 75 gr magere kwark
  • 1 tl worcestershiresaus
  • peper
  • 2 ijsbergslabladeren

Bereiden

Schil de komkommer en rasp de helft grof boven een zeef. Strooi een tl zout erover en laat ca. 5 minuten intrekken. Roer de paté glad met het sinaasappelsap. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Snijd elk plakje in vieren. Druk zoveel mogelijk vocht uit het komkommerrasp. Meng de kwark, Worcestershiresaus, zout en peper erdoor. Snijd de sla in dunne reepjes. Vul een spuitzak met de paté. Leg een laagje sla in elk glas. Bedek met een plakje tomaat. Spuit hierop een laagje paté. Bedek eveneens met tomaat. Schep een laagje kwarkmengsel erop en bedek met tomaat. Herhaal deze volgorde tot de glazen voor 3/4 gevuld zijn. Snijd sliertjes van de rest van de komkommer. Garneer met sliertjes komkommer. Lekker met toast.

Materialen

spuitzak, zeef, champagneglazen (grote) of coupes (geen ronde)

Bronvermelding