Menu
Kipcocktail, beetje Italiaans, van Maartje
Ingrediënten
- 250 g gekookte kipfilet
- 2 sinaasappels
- 0,5 dl mayonaise
- 1 stengel bleekselderij
- wat olijfolie
- blaadjes sla
- 1 citroen
- wat groene olijven
- wat zwarte olijven
Bereiden
Snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Doe de olijfolie in een kom, hak de selderij fijn en doe die bij de olie. Voeg er zout, peper en het sap van de citroen bij. Meng het goed en voeg het kippenvlees toe.
-
Halveer de olijven en voeg ook deze toe. Meng weer goed en laat het een half uurtje trekken. Roer er dan voorzichtig de mayonaise door. Schil de sinaasappels en deel ze in partjes.
-
Leg een blaadje sla in een coupe, daar het kippenmengsel over. Garneer de cocktail met sinaasappelpartjes. Zet in de koelkast tot vlak voor gebruik.