Canneloni met een gehakt-spinaziemengsel en tomatensaus uit de oven, van Madeleine

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 55 minuten, Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 18-02-2020 | 144 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 pijpjes canneloni
  • 250 g rundergehakt
  • 450 g diepvriesspinazie
  • peper en zout
  • provençaalse kruiden
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 à 2 eetl crème fraîche
  • wat olijfolie

Bereiden

Bak het gehakt rul en gaar, kruid het met peper en zout, knoflook en Provençaalse kruiden. Van het vuur af de crème fraîche, het gehakt en de goed uitgelekte spinazie mengen. Hiermee de pijpjes canneloni vullen. - Tomatensaus: Inhoud van een blikje tomaten fijnmalen, kneepje hotketchup, klein blikje tomatenpuree erdoor. 1 à 2 tl suiker, 1 eetl Provençaalse kruiden, kwart l bouillon en eventueel een scheutje witte wijn toevoegen. Je kunt de saus wat binden met een bindmiddel of een pakje béchamelsaus. - Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. De gevulde pijpjes in de schaal leggen. De tomatensaus erover gieten Dit gaat 40 à 45 minuten in een tot 200° voorverwarmde oven. Wel afdekken met aluminiumfolie. De laatste 5 minuten aluminiumfolie verwijderen.

Bronvermelding