Groente-paella (vegetarisch)

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 12-04-2005 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st ui, genipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 225 gr prei, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 st rode paprika, in reepjes
  • 2 st courgettes, in plakjes
  • 175 gr champignons, in plakjes
  • 175 gr diepvriesdoperwten
  • 450 gr langkorrelige zilvervliesrijst
  • 400 gr cannelliniboontjes uit blik, uitgelekt, afgespoeld
  • 9 dl groentebouillon
  • 4 el witte wijn (droog)
  • 225 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 paar draadjes saffraan
  • 3-4 eetl verse gemengde kruiden
  • 1 naar smaak zout en vergemalen zwarte peper
  • 6 hele kerstomaatjes, ter ganering
  • 1 paar blaadjes selderij ter garnering
  • 1/2 st citroen, inpartjes

Bereiden

Meng ui, knoflook, prei, bleekselderij, paprika, courgettes en champignons in een grote pan. Voeg erwten, rijst, cannellinibonen, bouillon, wijn en saffraan toe. Breng het geheel op matig vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur lager en laat de paella nog 35 min. zacht koken tot de bouillon bijna is opgenomen de rijst gaar is. Roer af en toe. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes en de fijngehakte kruiden toe, vervolgens zout en peper en laat alles nog 1-2 min. koken. Serveer de paella gegarneerd met partjes citroen, kerstomaatjes en blaadjes selderij.

Bronvermelding