Zalmrol in krokant bladerdeeg

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Anders.
Wachten: 40 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 potjes wortelrauwkost
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 bekertjes creme fraiche
  • 1 groot blik zalm
  • 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 ei
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 takje dille

Bereiden

Laat de wortelrauwkost uitlekken. Breng de rauwkost met de wijn aan de kook en laat het een minuut of vijf zachtjes koken. Schep de creme fraiche erdoor. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Verwarm je oven voor op 200 graden. Vet een cakeblik in en bekleed hem met plakjes bladerdeeg. Druk de naden goed tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Schep achter elkaar in het cakeblik: de helft van de wortel, wat fijngeknipte dille, helft van de zalm, weer wat dille, rest van de wortel, weer wat dille en dan de rest van de zalm. Dek het af met de rest van het bladerdeeg. Druk de naden goed tegen elkaar. Maak een gaatje in het deeg en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Laat het in de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin worden. Laat het afkoelen. Snijd het ik dikke plakken. Garneer ze met plakjes rauwe ham en toefjes dille.

Materialen

cakeblik

Bronvermelding