Aardappelsalade met inktvis en mosselen

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-02-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Roseval aardappels
  • 400 gr inktvis (schoongemaakt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • 20 mosselen
  • citroensap
  • 1 handvol fijngehakte peterselie

Bereiden

Was de aardappelen, kook ze in 20 minuten gaar en snijd ze in plakken. Snijd de inktvis in kleine stukjes. Hak 1 teen knoflook fijn en bak die in 1 dl olijfolie. Bak de inktvis even mee, voeg 1 dl witte wijn toe, doe de mosselen met schelp erbij en laat in 10 minuten gaar worden. Haal de pan van het vuur en doe de aardappelen erbij. Sprenkel er nog wat olijfolie en citroensap overheen en breng op smaak met peper en zout. Strooi er een handvol fijngehakte peterselie over. Serveer met grof gesneden vers bruinbrood.

Bronvermelding