Gemarineerde rode kool met appeltjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode kool (ca. 1 kg)
  • 3 dl rode wijn of bessensap
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kleine ui
  • 50 gr boter
  • 1 grote stevige appel
  • zout en peper

Bereiden

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in vieren en schaaf de stukken in dunne sliertjes. Schenk de wijn in een kom en schep de rode kool met de tijm, kruidnagels en kaneel erdoor. Laat de kool bij kamertemperatuur ca. 2 uur marineren. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de rode kool met een schuimspaan uit de marinade, laat de kool even uitlekken en schep de kool dan door de ui. Smoor de kool afgedekt ca. 10 minuten. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de appel en de marinade aan de kool toe en stoof de kool in nog ca. 30 minuten heel zachtjes gaar. Laat het vocht langzaam verdampen. Breng de rode kool op smaak met zout en peper.

Materialen

kom, braadpan, schuimspaan

Bronvermelding