Macaroni met zalm, garnalen en room

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 stuks rood pepertje
  • 1/2 citroen
  • 1 takje peterselie
  • 125 gram zalmfilet
  • 200 GRAM eiermacaroni
  • 125 gran mascarpone
  • 75 gram gerookte zalmsnippers
  • 75 gram garnalen
  • versgemalen zeezout
  • zwarte peper

Bereiden

Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook. Snipper het vruchtvlees van het pepertje zeer fijn, Rasp de schil van de schoongeboende citroen af. Snijd het peterseliegroen fijn. Snijd de zalmfilet in kleine stukje. Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Stort de macaroni in een vergiet en laat deze kort uitlekken. Schep de macaroni terug in de pan en voeg de marcarpone, pepersnippers (of sambal), citroenschil, peterselie, zalmstukjes, gerookte zalmsnippers en garnalen toe. Verwarm het geheel al omscheppend, zodat de marcarpone smelt en de zalmstukjes net gaar worden, ze mogen nog een beetje glazig zijn. Verdeel de macaroni over twee diepe borden en maal er naar smaak wat zout en peper over.

Bronvermelding