Menu
(HAPJES) 20 Ideeën voor (lepel)hapjes - deze doen het altijd goed
Ingrediënten
- rosbief
Bereiden
- 1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)
- alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever
- filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje
- rilletes van eenden- of varkensvlees
Deze hapjes doen het altijd goed:
- bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op
- plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig
- gevulde eieren
- gevulde dadels
- bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op
- laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort
- bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo
- bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel
- plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje
crème fraîche
- bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op
- Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.
- miniquiches
- Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze
- snijd een tortolla de patata in puntjes
- rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf