Sukadelappen in bier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 1 appel (Goudreinet)
  • 50 gram boter of margarine
  • 2 dl donker bier
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagerls

Bereiden

Vlees bestrijken met mosterd en bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. Appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Stukken vlees (in gedeelten) in ca. 5 minuten bruinbakken, halverwege keren. Ui en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bier en 1 dl water langs rand van pan erbij schenken. Bouillonpoeder, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen. Vlees afgedenkt in ca 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven. Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen (ca. 2 maanden houdbaar na invriezen). Rest serveren met spruitjes en gekookte aardappels. (Dit is een Allerhande recept)

Bronvermelding