Tzaziki

Salades, Bijgerecht, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-08-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 komkommers (geschild en van zaadjes ontdaan)
  • zout
  • 1 3/4 dl yoghurt
  • 1 1/4 dl zure room
  • 1/2 teentje knoflook (uit de pers)
  • sap van halve citroen
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • evt. gedroogde munt

Bereiden

Snijd de komkommer in stukken van 2.5 tot 5 cm lang en pureer die in een mengbeker of foodprocessor. Doe de puree in een vergiet, stsrooi er zout op en laat 20 minuten staan. Vermeng de overige ingredienten, doe de komkommerpuree erbij en breng het geheel op smaak. Zet het mengsel gedurende 6 uur in de koelkast en dien hem op als dip.

Bronvermelding