Chili sin carne (vegetarisch)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-04-2005 | 55 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 stuks groene paprika, in stukjes
  • 225 gram champignons, in plakjes
  • 1 stuks courgette, in stukjes
  • 400 gram kidneybonen uit blik
  • 400 gram blokjes tomaat, uit blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 tl (heet) chilipoeder)
  • 1 tl djintan
  • 1 tl ketoembar
  • 1 beetje zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Verhit een beetje olijfolie en meng ui, bleekselderij, paprika, champignons, courgette en knoflook in een grote hapjespan. Voeg kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt), tomaten, tomatenpuree, ketchup en specerijen toe. Bestrooi het geheel met zout en peper en roer het goed. Breng het gerecht aan de kook en laat het 20-30 min. afgedekt zacht koken tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig. Serveer met appelmoes.

Materialen

grote hapjespan met deksel

Bronvermelding