Gemarineerde Kip met olijven en oregano

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet (of 2 filets)
  • gedroogde oregano
  • 50 gr groene olijven (zonder pit)
  • 1/2 dl sherry
  • 50 gr gepelde amandelen
  • 1/2 rode peper
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 theel gemberpoeder
  • 1/2 theel gemalen korianderzaad
  • 1 eetl honing
  • 1 dl (griekse) yoghurt
  • pandanrijst

Bereiden

- kip in blokjes snijden - Marinade maken van: - yoghurt - honing - komijn - gemberpoeder - knoflook - 1 eetl olijfolie - beetje oregano erbij - kip in marinade - rijst volgens verpakking bereiden - olijven in plakjes snijden (in drieen ofzo) - kip uit marinade halen - kip met olijfolie bakken in pan - oregano toevoegen - olijven en amandelen toevoegen - sherry mengen met overgebleven marinade en toevoegen - op smaak brengen met zout en peper - opdienen met pandanrijst

Bronvermelding