Pasta bolognese

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 20-09-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 peen
  • selderijstengels
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 bakje champgnons (of gedroogde paddestoelen)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • gedroogde italiaanse kruiden
  • geraspte parmezan
  • pasta (spaghetti)
  • rode wijn
  • olijfolie

Bereiden

- ui, peen en selderij hakken in keukenmachine of snijden - groentemengsel in olijfolie fruiten - gehakt toevoegen - intussen champignons snijden en toevoegen - kruiden toevoegen - Pasta opzetten - groenten en gehakt blussen met scheut rode wijn en aan de kook brengen - gepelde tomaten toevoegen (tomaten nog heel laten!!) - tomatenconcentraat toevoegen - doorroeren en poosje laten pruttelen tot een mooie substantie - tomaten stukmaken met lepel - saus op smaak brengen met zout en peper - saus opdienen over spaghetti en parmezaanse kaas naar smaak erover strooien Opmerkingen: Recept van Papa

Bronvermelding