Camping, hier eten we ook lekker, Pittige Sperziebonen, lekker bij de saté, van Claudette

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 17 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • zakje bami- of nasikruiden
  • 2 à 3 tomaten, in plakjes
  • zout en peper
  • wat verse of gedroogde tijm

Bereiden

Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Wel het zakje bami- of nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing. Fruit het daarna 5 minuten met de tomaten en voeg dan de bonen toe om die mee te warmen. Een paar minuten laten sudderen. Maak op smaak met zout en peper en wat tijm. - I.p.v tomaten kun je ook bijvoorbeeld paprikazoetzuur of pimientos (uit blik) toevoegen. - Lekker met rijst en saté.

Bronvermelding