Menu
Camping, hier eten we ook lekker, Sperziebonensalade, lekker bij de barbecue, van Claudette
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 1 tl kookvocht
- 1 gesnipperde ui
- 2 hardgekookte eieren
- zout en peper
- olijfolie
- wijnazijn
- mosterd
- iets suiker
Bereiden
Kook de sperziebonen 10 minuten. Laat ze afkoelen, eventueel in stukjes snijden.
Maak een sausje van de olie, azijn, mosterd, suiker, het theelepeltje kookvocht, zout en peper.
Vermeng de sperziebonen met de ui en het sausje en bestrooi het gerecht met de in stukjes gesneden ei en de peterselie.
-
Variatie:
Voeg een fijngesneden appel en 2 in stukjes gesneden tomaat toe.
-
Voeg uitgebakken spekjes en een half kopje paprikazuur toe.
-
Voeg reepjes komkommer, stukjes tomaat en heel chique garnalen toe.
Hierbij smaakt een sausje dat wat verrijkt is met een scheutje witte wijn, wat bieslook of dille.