Gembervleugeltjes

Anders, Hapje, 8 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-11-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el versgeraspte gember
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 2 el suiker
  • 3 el sherry
  • 50 gr. geroosterd sesamzaad

Bereiden

Klem het vleugeluiteinde achter de vleugel, zodat er een driehoek onstaat en leg de vleugeltjes in een grote ovenschaal. Meng de rest van de ingrediënten behalve het sesamzaad en schenk het mengsel over de vleugeltjes. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius en bak de vleugeltjes in 25-30 min. goudbruin en gaar. Draai de vleugeltjs tussendoor eenmaal om; haal ze uit de oven en leg ze op een bord. Bestrooi ze met sesamzaad en serveer.

Bronvermelding