Choucroute á l'Alsacienne

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 150 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1000 gr. zuurkool (gegaard van te voren)
  • 400 gr. zuurkoolspek
  • 300 gr. casselerrib in plakken
  • 1 rookworst in 6 stukken
  • 6 verse saucijsjes
  • 0,5 ltr. droge witte wijn
  • 2 uien in ringen
  • vers gemalen peper en zout
  • 6 grote aardappelen

Bereiden

Bak in de helft van de boter, in een ruime stoofpan de saucijsjes bruin en net gaar. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Bak in de bakboter de uienringen goudbruin. en leg hierop de helft van de goed uitgeknepen zuurkool. Leg hierboven het zuurkoolspek en bedek dat dan weer met de rest van de zuurkool. Giet de wijn erbij tot de zuurkool net onder staat. Kruid dit geheel met peper en zout. Voeg de overige boter toe aan de bakboter en dek dit af met een stuk vetvrij papier of een deksel. Brenghet geheel aan de kook en laat het op een matig vuur 2,5 uur stoven. Haal het zuurkoolspek na 2,5 uur uit de pan en laat dit even af koelen. Verdeel het zuurkool spek in mooie plakken. Kook ondertussen de aardappelen, giet ze af en houd ze warm. Verwarm de rookworst, de casselerrib en het zuurkoolspek door ze bij de zuurkool te leggen en samen nog even te laten smoren. Verwarm de saucijsjes en schep de zuurkool op een mooie schaal. Leg de rookworst, saucijsjes, casselerrib en het zuurkoolspek rondom de zuurkool en garneer met de aardappelen.

Materialen

Grote braadpan

Bronvermelding