Asperges, Geroosterde groene, met radicchiosalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 el olijfolie
  • 1 el sherry
  • 1 el azijn
  • 1 teentje knoflook
  • zout, peper
  • 500 g groene asperges
  • 1/2 zak radicchiosalade (AH)

Bereiden

In kommetje 5 el olie, sherry en azijn tot dressing kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Onderste ca 2 cm van asperges snijden en asperges wassen. Goed laten uitlekken en bestrijken met rest van olie. Grillpan verhitten en asperges in ca 5 min. beetgaar grillen. Regelmatig keren. Op vier borden een bedje van de salade maken, asperges erop leggen en bestrooien met zout en peper. Dressing erover sprenkelen.

Materialen

grillpan

Bronvermelding