Ananas op de barbecue

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 16-01-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 100 gram boter
  • 200 gram (licht)bruine bastersuiker of rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • citroensap van 1 citroen
  • scheutje rum

Bereiden

Snijd de ananas in vieren en verwijder de harde kern. Laat de schil eraan zitten en snijd de ananas in plakken. Wentel de plakken in een laagje (bruine) basterdsuiker en gril ze circa 5 minuten per kant. Doe de boter en 100 gram rietsuiker of (licht)bruine basterdsuiker met het citroensap in een pannetje. Splijt het vanillestokje en schraap de vanille eruit. Voeg toe samen met 2-3 eetlepels rum. Serveren met een bolletje (cocos)ijs of een stukje (op de barbecue) gegrilde banaan.

Bronvermelding