Citroentaart Klassiek

Gebak, Hapje, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 29-04-2013 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 50 g hazelnoten
  • 175 g basterdsuiker
  • 115 g zachte boter
  • 4 eieren
  • 2 fijn geraspte schil van citroenen
  • 1,75 dl citroensap
  • 1,5 dl slagroom

Bereiden

1. Meng de bloem en fijn gehakte noten en 25 gram suiker en kneed de boter erdoor. Evt. met 1-2 eetlepels koud water, tot je een zacht deeg hebt. Zet dit 10 minuten in de koelkast. Rol het uit en bekleed een springvorm ermee. Zet de beklede vorm nog eens 30 minuten in de koelkast, of vries hem in. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Bekleed het deeg met vetvrij bakpapier, vul het met gedroogde peulvruchten en bak het 15 minuten. Verwijder het bakpapier met de vulling en bak het deeg nog 5-10 minuten tot het knapperig is. 3. Klop de eieren, citroensap, overgebleven suiker en de slagroom goed door elkaar. Schenk dit mengsel in de vorm. Evt. eerst de bodem met wat eiwit bestrijken. Bak de taart tot de vulling net is gestold.

Materialen

springvorm van 20 cm

Bronvermelding