Appels gevuld met geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr geitenkaas
  • 4 appels met rode schil
  • 20 gr gepelde pistachenootjes
  • 1 tl tijmblaadjes (vers/diepvries)
  • 80 gr boter
  • 20 gr pijnboompitten

Bereiden

Verwarm de over voor op 180 graden. Verkruimel de geitenkaas. Snijd een plakje van de bovenkant van de ongeschilde appels. Verwijder het klokhuis mbv een appelboor. Hak de pistachenootjes tot grove kruimels. Roer in een kom de pijnboompitten, pistachekruimels, de geitenkaas, en tijm door elkaar. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met boter. Verdeel de overgebleven boter in vieren. Vul de appels met het geitenkaas mengsel. Leg bovenop elke appel een klontje boter. Bak de appels ca 20 minuten in de oven.

Materialen

appelboor Oven

Bronvermelding