Aardappel-Boursintaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2014 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen
  • 3 uien
  • margarine of boter
  • 35 g maizena
  • 3 eieren
  • zout, peper
  • 1/2 tl tijm
  • 10 sprietjes bieslook
  • 225 g Boursin verse roomkaas met kruiden

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze ca 10 min in een pan met ruim kokend water. Doe ze over in een vergiet en spoel ze af met koud water. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Pel de uien en snijd ze in ringen. Vet een springvorm in en leg er om en om een laag aardappelplakjes en uiringen in. Roer de maizena in een kopje met 2 el water tot een glad papje. Klop in een kom de eieren los met zout, peper en tijm. Knip de bieslook erboven fijn. Roer in een kom de verse roomkaas los en roer het eimengsel en het maizenapapje erdoor. Schenk het over de inhoud van de springvorm uit. Bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min. goudbruin en gaar.

Materialen

Bakblik met een doorsnede van ca 20 cm

Bronvermelding