Aardappel chili

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 g schouderkarbonade zonder vet
  • 2 el bloem
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el maizena
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl djinten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 3 vleestomaten
  • 150 g chorizo
  • 3 takjes bladselderij
  • 3 el olijfolie
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 1 laurierblaadje

Bereiden

Voorbereiden: Vlees in blokjes snijden van ca 2 cm. Omschudden met bloem. Uien en knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, schoonmaken en vruchtvlees in dunne ringetjes snijden. In kommetje maizena, chilipoeder, komijn en oregano vermengen. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm . smijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Chorizo in blokjes van ca. 2 cm. snijden. Bladselderij fijnsnijden. Bereiden: In stoofpan 2 el. olie verhitten. Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen en part houden. Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 min. fruiten. Vlees in pan terug doen en ca 10 min. bakken. Pan afblussen met vleesfond. Aan de kook brengen, laurierblaadje toevoegen en afgedekt ca 20 min. zachtjes laten stoven. Aardappelblokjes toevoegen en ca 15 min. koken. Maizenamengsel losrieren met water, toevoegen aan stoofvocht en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Bestrooien met selderijgroen.

Bronvermelding